Šta sve možeš sa 300.000 kad si Vučić?

Sredu 24. novembar, dočekao sam, kao i mnogo puta u prethodnih deset godina, u strepnji i znoju, jer ludak sa Andrićevog venca najavio je svoje redovno dnevno obraćanje pred put u Rusiju, već da baljezga, vređa i laže, dakle da ispovraća svoj uobičajeni repertoar u mozgove silovanih građana.

I to bi sve bilo sjajno, da ludak svaki put kada se obraća ne objavi i poneku ideju od koje strepim i za koju se pribojavam da bi mogla da bude malicioznija, štetnija i opasnija od prethodne.

Jer ovaj košmar koji živimo već deset godina, pretvorio se u centrifugalni vrtlog kroz koji promiču aždaje i čudovišta koja te kandžama sve vreme guraju na dno, na koje nikad da padneš, jer ono je svakim danom sve dublje.

Kao i obično, ne palim TV, jer želudac za njegov lajv nemam, ali mazohistički pratim portale (to je možda i gore) čekajući uvek lošu vest i neprijatnost iz njegovih usta, kao kakave neminovne batine.

Jer verbalno nasilje koje taj bolesnik preko raspuklih usana prevali svaki dan, ravno je fizičkom napadu, svaki put kada se ukaže njegovo lice i čuje njegov glas.

Klikćem, gledam, refrešujem, ispijam kafe i čekam prve naslove sa udarnom vešću.

VUČIĆ DAJE 300.000 ZA PRVO DETE a za svako sledeće i više od toga!

Čitam i mislim dobro je, mogao je opet da se seti nuklearke (samo dan nakon apokaliptične detonacije u Leštanima, a i setio je se, samo prekosutra) ili stadiona u sred ničega ni za koga, ili magleva sa pogonom na praseće papke kroz Šumadiju, ili lebdećeg svetionika na Velikom ratnom ostrvu, ili fontane duž Knez Mihailove u kojoj plivaju delfini, ili mosta koji spaja ništa za nigde, mogao je, ali nije, ti projekti ostali su u nekoj od fioka njegovog spaljenog mozga da ih izvadi kad se najmanje nadamo.

Ono što je međutim najavio, predstavljeno je kao revolucionarno rešenje, koje valjda za cilj ima da stimuliše građane da imaju što više dece u zemlji koju “proždire bela kuga”, taj bauk koji preti “nestanku srpskog naroda”, istog onog koji u kontigentima od po nekoliko hiljada duša svakodnevno napušta domovinu i traži je tamo gde je hulja samo ružan san.

Dakle 300.000 dinara, dobijaće roditelji koji dobiju svoje prvo dete, od prvog januara 2022.

Ova vest, zapravo i nije nova.

Bestidni lažov je još ovog leta najavio da bi ta pomoć mogla da iznosi i celih 5.000 evra, sitnica za jednu državu kao što je Srbija, “lidera u svetu” po svemu, pa zašto da ne i po novcu kojim se hulja tako olako razbacuje kao da je njegov.

A zašto i nije njegov, pa njegov je čiji bi bio, i ako već može tako da ga deli kome i kako stigne, teško je upustiti se u razmišljanje koliko je takvih sredstava dodelio sebi lično, ili stranačkim kerberima koji rade za masne dnevnice.

Hulja je međutim i ovoga puta napravio sebi skupu računicu koju će da plati preduzeće, dakle svi mi.

Jer oni ljudi koji žele decu, svakako će je imati i bez njegovih 300 hiljada, a oni koji ne žele decu da gaje u huljinoj Srbiji, neće je ovde imati ni za milion evra, koliko je onomad obećao fudbalerima, a čiji dokaz o transferu u humanitarne svrhe nikada nismo videli.

Šta je Srbija time dobila? Ako je ta mera uvedena da stimuliše one koji se dvoume da stvaraju porodicu i odluče da se skuće i dobiju decu, a onda se kojim slučajem i “ostvare kao roditelji”, šta će tačno da rade kada od tih 300.000 poplaćaju kredite i račune i vrate se svojoj svakodnevici u kojoj traže posao i rade neprijavljeni za minimalac od danas do sutra, a takvih je mnogo.

Kako će da školuju svoje dete koje kroz 7 godina već valja opremiti za prvi razred a onda mu tu istu školu nadalje i finansirati sledećih 15 godina.

I zašto bi neki bogatunski sin ili ćerka bili nagrađeni za svotu koja u odnosu na njihovu imovinsku kartu predstavlja tek račun sa nekog letovanja, recimo na Maldivima, a takva klasa u naprednjačkoj Srbiji raste kao čir na mom želucu?

Nakon toga, usledio je još bizarniji stimulans koji se graniči sa perverzijom.

Naime, stigao je i predlog da se studenti stimulišu da rađaju, za šta bi zauzvrat dobili povlastice tokom studija.

– Pokušaćemo da motivišemo i studente, i dame i muškarce, da ne beže od braka i rađanja dece – kaže Vučić, kao da ne zna da su prava zaposlenih trudnica jednaka radnicima u Linglongu, i koje se ustručavaju da zatrudne kako ne bi dobile otkaz a plate im bile umanjene ili uskraćene.

U međuvremenu su se stidljivo pojavile i prve kritike ovakve vrste pomoći, ali kao da se svi ti kritičari pribojavaju da kažu pravu istinu, pa je prva polovina njihove izjave uglavnom – “mera je korisna, ali…”.

Naravno to ALI razvodni se u nekom semantičkom poigravanju, a zapravo suština je vrlo jednostavna – stimulans, osim što je verovatno lažan i od kojeg neće biti ništa, ili bar ne u meri kako se to na prvu loptu čini, potpuno je beskoristan. Ali kao da smo išta smisleno i mogli da očekujem od naprednjačkog režima.

Još je besmislenija najavljena pomoć od 10.000 do 20.000 evra za kupovinu stana.

Da nije smešno, bilo bi drsko i bezobrazno, jer sve da na ovaj novac dodaš i istu tu svotu, sve što za nju možeš da kupiš je šupa u Padinjaku, a naduvane cene nekretnina bahatih investitora eksponencijalno rastu sa svakim sledećim, uglavnom, ilegalno novoizgrađenim kvadratom.

Mladi parovi jednostavno ne žele da imaju decu u zemlji u kojoj se veličaju zločinci, u kojoj Linglong i Rio Tinto vršljaju kako ne bi smeli ni u svojoj zemlji (zato i jesu došli ovde), u kojoj policija bije njihove klince po ulicama a huliganske bande i kladionice vrbuju ih da sutra vode tuđe bitke na stadionima i uličnim protestima, u kojoj eksplodiraju fabrike, niču polja marihuane, padaju helikopteri, u kojoj radnici zvižde ožalošćenom ocu, ili postoji realna opasnost da vas u 21. veku ubije semafor koji dve godine preti da padne na prolaznike, lista razloga je svakako dugačka i neću je ređati ovde, jasan je svima moj prigovor – mladi neće da žive u zemlji koju vodi hulja i njegova kamarila lopova, lažova i secikesa, tačka.

Na kraju, tih 300.000 ispariće verovatno kao što je prethodno isparilo i onih 5.000 evra, ili će sa 300 spati na 150, dok i to ne odleti u vrtlogu njegovih laži, već sa nekom novom izmišljotinom kreiranom da lopovskom režimu obezbedi još koju godnu bezočne krađe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *